Gullsertifisering

Drammen Halvmaraton og Drammen10K er offisielt gullsertifisert av Norsk Friidrett.

NFIF har etablert en ordning med kvalitetsstempel, som gir arrangørene mulighet til å kategorisere sitt arrangement. Dette stempelet gir en indikasjon på arrangementets standard og gjør det enklere for deltakere å finne arrangementer som passer deres egne mål. Klassifiseringen er delt inn i tre kategorier: Gull, sølv og bronse. Gullstempelet er anerkjent for kvalifiseringsløp, rankingpoeng, bestenoteringer, norsk rekord og verdensrekord” (kilde: www.friidrett.no).

For å oppnå gullsertifiseringen, må arrangørene oppfylle 11 spesifikke krav. 2024 markerer det første året det har vært mulig å søke om gullstempel.

Sertifisering

Norges Friidrettsforbund jobber kontinuerlig med å heve kvaliteten og øke interessen rundt gateløp i Norge. Ved å tilby våre klubber og arrangører ulike former for sertifiseringer nasjonalt og internasjonalt, mener vi at vi er med på å heve kunnskapen om gateløp blant arrangører, deltakere og publikum, samt gi et enda bedre tilbud til våre aktive.
Vi tror dessuten at å differensiere og kategorisere gateløp vil gi en god indikasjon over arrangementets nivå, samt gjøre det lettere for deltakere å finne arrangement som passer egne ambisjoner.

Våre overordnede organer (European Athletics og World Athletics) tilbyr allerede sertifiseringsstempler for gateløp, og det samme har Norges Friidrettsforbund gjort i en del år. I 2023 redefinerte Norges Friidrettsforbund denne ordningen og lanserte en helt ny kvalitetsstempelordning. 

https://www.friidrett.no/lop-utenfor-bane/sertifisering/
Del via: